«Εμπιστευτείτε την Ελλάδα» – Το μήνυμα Τσίπρα στους επενδυτές (video)

«Εμπιστευτείτε την Ελλάδα» – Το μήνυμα Τσίπρα στους επενδυτές (video)

«Η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης, «Greek News». Ο Έλληνας πρωθυπουργός που βρίσκεται ήδη στο Σικάγο, πρώτο σταθμό της επίσκεψης του στις ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι η χώρα «ανακτά ρόλο κλειδί στις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις, και βαδίζει με σταθερά βήματα σε τροχιά ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω μια σκληρή περίοδο, που της κόστισε σε πολλούς τομείς, πέραν αυτού της οικονομίας».

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει μακρά πορεία στο χώρο των επιχειρήσεων και γνωρίζει πότε μια επιχείρηση είναι επωφελής και πότε όχι. Βλέποντας κάποιος την Ελλάδα σήμερα, νομίζω ότι εύκολα μπορεί να διαγνώσει ότι ανοίγονται μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας», τόνισε στη συνέντευξη του ο πρωθυπουργός ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα:

«Ο τερματισμός της επιθετικότητας της τουρκικής πλευράς στο Αιγαίο, μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ΠΓΔΜ, μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, δεν είναι μόνο προς όφελος της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης όσο και της διεθνούς κοινότητας», ανέφερε στην «Greek News», ο Αλέξης Τσίπρας.

To πρόγραμμα του πρωθυπουργού:

Στις 18.30 (ώρα Ελλάδος) συνάντηση με επιχειρηματίες
Στις 23.00 Ξενάγηση από τον πρύτανη του Illinois University
Στις 03.00 Δείπνο εργασίας με επιχειρηματίες και επενδυτές

Συναντήσεις με ομογενείς, ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς βουλευτές, με τον Δήμαρχο του Σικάγο και τον κυβερνήτη του Ιλινόις, ομιλία στο Chicago Council of Global Affairs αλλά και επίσκεψη στα στούντιο Cinespace, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, μέχρι τη Δευτέρα που θα αναχωρήσει από το Σικάγο για την Ουάσιγκτον.

Τη Δευτέρα ορίστηκε η συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, θα κορυφωθούν με την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, την Τρίτη, στον Λευκό Οίκο.

Την Τετάρτη, τελευταία μέρα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, είναι προγραμματισμένο το ραντεβού με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικλ Πενς, πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Σχετική είδηση: Η ατζέντα των επαφών του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ (video)

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ:Κώστας Σκουλάς, Γιάννης Φασουλάς, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top