Στη Νέα Κίο η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ

Στη  Νέα Κίο η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ

Στη Nέα Κίο της Αργολίδας οι δεσμοί με τον προσφυγικό ελληνισμό είναι πολύχρονοι και άρρηκτοι.

Εξ ίσου στενοί και με την ΑΕΚ και την πολύχρονη ιστορία που ΄΄κουβαλάει΄΄ από τα μέρη και τα χρόνια του ξεριζωμού.

Η Λέσχη ιστορίας και πολιτισμού της ΑΕΚ ήρθε σήμερα στη Νέα Κίο όπου οργανώθηκε μια εκδήλωση μνήμης αλλά και σύσφιξης των σχέσεων της περιοχής με το ιστορικό σωματείο της ΑΕΚ.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο δικηγόρος και τέως δήμαρχος Νέας Κίου Γιώργος Μανινής που αναφέρθηκε στις χαμένες , αλλά όχι λησμονημένες πατρίδες , στις ρίζες της Νέας Κίου στην παλιά Κίο της Μικράς Ασίας ενώ τόνισε τη συμβολή του αθλητισμού στην διατήρηση των παραδόσεων , ηθών, εθίμων κλπ .

Ο συντονιστής της εκδήλωσης , δημοτικός σύμβουλος Άργους-Μυκηνών Ηλίας Χατζηγεωργίου διετύπωσε το αίτημα όλης της περιοχής όπως μια από τις θύρες του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ονομαστεί ΄΄θύρα Κίου ΄΄ ,συμβολικά , για μια περιοχή που άνθισε ο ελληνισμός.

Την Λέσχη ιστορίας της ΑΕΚ εκπροσώπησε ο κ.Κυριάκος Χήνας που αναφέρθηκε κι αυτός στους στενούς δεσμούς της ΑΕΚ με τις περιοχές που έχουν προσφυγικό-μικρασιάτικο στοιχείο όπως είναι η Νέα Κίος.

Παρών στην εκδήλωση ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος που τιμήθηκε από τους διοργανωτές ( ΑΕΚτζης κι αυτός..) ενώ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος ;Aργους- Μυκηνών Δημ. Καμπόσος , οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χειβιδόπουλος και Σιδέρης , δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

www.ert.gr

Scroll to top