5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για μηχανήματα έκτακτων αναγκών

5  εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  για μηχανήματα έκτακτων αναγκών

Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναμόρφωση του συστήματος της Πολιτικής Προστασίας, μετά και την ψήφιση του νέου νόμου.
Ο κ. Χαρδαλιάς συνοδευόμενος από τον εθνικό διοικητή της Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και το νέο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντ. Στέφανο Κολοκούρη επισκέφθηκε την Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου και συναντήθηκε με Περιφερειάρχη Κ.Αγοραστό και συμμετείχε σε σύσκεψη για το θέμα με τη συμμετοχή δημάρχων από όλη τη Θεσσαλία. Σε δηλώσεις του ανέφερε: «το στοίχημα της πολιτικής προστασίας είναι ένα στοίχημα ευθύνης, πατριωτικό και εθνικό. Η εμπειρία των περιφερειαρχών είναι πολύ σημαντική. Βρίσκομαι στη Θεσσαλία σε συνέχεια πολλαπλών συζητήσεων με τον Κώστα Αγοραστό με τον οποίο είχα τη χαρά και τη τιμή να συνεργαστώ στο παρελθόν τόσο σε θέματα που είχαν να κάνουν με την πολιτική προστασία όσο και με την αυτοδιοίκηση. Η εμπειρία του Περιφερειάρχη είναι πολύ σημαντική προκειμένου μαζί να χτίσουμε το οικοδόμημα που χρειάζεται, ώστε η χώρα μας να είναι θωρακισμένη απέναντι σε οποιονδήποτε κίνδυνο»

Ταχύτητα, συντονισμός, συνεργασία και συνέργεια είναι τα απαραίτητα εργαλεία ώστε το νέο πλαίσιο πολιτικής προστασίας που προωθεί η κυβέρνηση να λειτουργήσει άμεσα και αποτελεσματικά, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός
«Μέλημα μας» τόνισε ο κ. Αγοραστός «είναι ο άνθρωπος, η προστασία της ζωής του και η προστασία της περιουσίας του. Η προστασία του περιβάλλοντος, η προστασία του φυσικού μας πλούτου, η προστασία της χώρας μας. Χρειαζόταν συγχρονισμός στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας και αυτό το είδαμε από τα περιστατικά…»
Πρόσθεσε επίσης πως είναι σημαντικό «που υπάρχει Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης, η οποία να είναι εξοικειωμένη με την κρίση, να την έχει ξαναδιαχειριστεί και να γνωρίζει τις διαδικασίες. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεργάζεται και από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έχουμε εντάξει έργο προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ για να μπορέσουμε να πάρουμε μηχανήματα που χρειάζονται για κρίσιμες καταστάσεις. Μηχανήματα στο Στρατό, στην Πυροσβεστική που είχε έλλειψη και μηχανήματα συντήρησης στην Περιφέρεια. Θα είναι όλα για όλους» διευκρίνισε ο κ. Αγοραστός.

www.ert.gr

Scroll to top