ΕΚΖ και ΕΚΚΙ για απεργία στον τουρισμό

ΕΚΖ και ΕΚΚΙ για απεργία στον τουρισμό

Με το σύνθημα και μήνυμα μαζί: «Δεν αντέχουμε άλλο-Δεν πάει άλλο», οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και γενικότερα οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο, πραγματοποιούν πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 20 Ιουλίου, με τα κατά τόπους, αλλά και τα κεντρικά συνδικαλιστικά τους όργανα, να καλούν σε μαζική συμμετοχή, «ενάντια στο σακάτεμα από την εντατικοποίηση, τους μισθούς πείνας, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία».

Με ανακοινώσεις τους, οι οποίος κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, τόσο το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου (ΕΚΖ) όσο και το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης (ΕΚΚΙ), τονίζουν τα εξής:
«Η τουριστική κίνηση που αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, αντιμετωπίζεται από τους ξενοδόχους με πολύ-απασχόληση και ωράρια μέχρι τελικής πτώσης. Τα εργατικά ατυχήματα, οι λιποθυμίες, οι επαγγελματικές ασθένειες είναι συχνό φαινόμενο.
Οι μισθοί όχι μόνο δεν φτάνουν για να καλύψουμε τις ανάγκες μας, αλλά επαρκούν μόνο για δέκα μέρες το μήνα. Οι εποχικοί πληρωνόμαστε 5 μήνες το χρόνο για να ζούμε 12. Μας ασφαλίζουν για 4 ώρες και δουλεύουμε από 8 ως 12. Μας κλέβουν το επίδομα ανεργίας και το δίνουν στα αφεντικά για να απασχολούν τζάμπα προσωπικό».

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ
20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.Ίση αμοιβή, για ίση εργασία. Καμιά διάκριση παλιών νέων.
Υποχρεωτικές Συλλογικές Συμβάσεις για κάθε ξενοδοχείο, για κάθε επισιτιστική επιχείρηση με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε.
Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές δουλειάς, τα δουλεμπορικά, η ενοικιαζόμενη εργασία.
Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων που έχουν αποχαρακτηριστεί.
Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και στον υπολογισμό όπως ήταν πριν το 2010. Επέκτασή του σε όλο τον κλάδο του Τουρισμού Επισιτισμού.
Επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς και τους ανέργους 600 ευρώ το μήνα μέχρι να επαναπροσληφθούν ή βρουν δουλειά».

Scroll to top